- Slåtterängen
- Slåtterhistorik
- Lie och orv
- Slipning och bryning
- Ängsskötsel
- Skapa ängar
- Slåttergille
- Mer att läsa


Slåttergille
För att få tillbaks slåttergubbar och gummor flera år krävs att de bjuds på något. Vad de bjuds på är inte så viktigt som att de bjuds med glädje.
Efter en slåtter på sommaren är dock de flesta törstiga så vatten, citrondricka eller lättöl brukar ha åtgång. Kaffe med doppa som en ostsmörgås eller bulle uppskattas också. Vill ni bjuda nåt extra så finns några recept här nedan.
Underhållning som lite musik till slåttern eller fika höjer stämning och fungerar väl som ett dragplåster för att få tillbaks folk nästa år. Många spelmän är glada över att få spela till en tacksam publik så var inte rädd för att fråga någon ni vet spelar.
Recept
Risgrynsgröt
4 portioner
3 dl vatten
1,5 dl risgryn
7 dl mjölk
½ tsk salt
Blanda vatten risgryn och salt i kastrull och koka tills vattnet är nästan borta (ca 10 minuter). Tillsätt mjölken och låt gröten sjuda på svag värme i ca 35–40minuter (tills gröten fått önskad konsistens).
